try the craigslist app » Android iOS
favoriter
favoriter
Göm
visa
flagga

Upplagd

tryck

Animerare – Ett mycket spännande yrke där fantasin sätts på prov (Göteborg, Sweden)

Att vara animerare innebär att ge bilder liv och en animatör behöver ha en livlig fantasi för att fånga tittarnas intresse. Nyfiken? För mer info, läs här!

Vad gör en animerare?

En animerare eller som det heter rent yrkesmässig – animatör, har som arbetsuppgift att animera olika filmer. Att göra bilder levande helt enkelt så att de får ett innehåll. Just branschen animation växer stadigt. Det beror på att utveckling och tillverkning av dataspel och liknande har en snabb tillväxt. Som animatör finns det jobb till exempel inom e learning platform, spel av olika slag och reklam.

För att få sådana arbeten behöver man ha en bred kunskap beträffande animation, både när det gäller digital animation och analoga tekniker som exempelvis stopmotion och cut-out. Det gäller att behärska själva grunden av arbetet med hantverket animation, illustration och bildberättelse. Detta för att förmedla en känsla, ett budskap eller ett intryck hos de som tittar på den färdiga animationen. Utöver detta krävs det att animatören har kompentens inom praktisk produktion, estetiska uttryck och teknik som design för att sedan tillämpa sina alla kunskaper i olika filmprojekt.
  • Det är ok att ta kontakt med annonsören med tjänster eller andra kommersiella intressen.

annons-id: 7013134217

upplagd:

bäst på [?]